Työn valmistaminen alkoi materiaalien valinnalla. Taivas oli vain rajana sekatekniikassa, joka sisälsi vapaata konekirjontaa, applikointia sekä konehuovutusta. Tärkeänä osana huivia oli siis pohjakangas, joka on luumunsävyistä kaunista sifonkia. Väri on upea ja siihen sopii monet eri sävyt kaveriksi. Luumun punertava hohto oli kuitenkin tärkeä seikka, sillä pohjautuuhan työni vadelmakaviaariin. Pohjakankaan lisäksi työssä oli monia muita kankaita, persikan sävyistä sifonkia, violetin ja punaisen sävyistä tylliä sekä lahjoituksena saatuja silkkipaloja. Käytin lisäksi tumman ja kirkkaan punaisen sävyistä villaa sekä punaisen sävyisiä lankoja. Vaikka kangaspalat sekä langat olivat erittäin tärkeä osa työtä, ei sitä olisi voinut tehdä ilman AKVAa tai kirjontakehystä.
AKVA on siis veteen liukenevaa kirjontakalvoa, hieman paksumpaa ja jäykempää kuin Solvy-kalvo. Tarkkaan en tiedä mitä ainetta AKVA on sillä tutkiessani asiaa löysin vain Solvy-kalvon materiaalina käytettävän polyvinyylikloridia. Materiaali on erittäin mielenkiintoinen, ja en siis tiedä miten polyvinyylikloridi eli PVC-muovivoi liueta veteen. Jos oletamme, että polyvinyylikloridi liukenee alkoholiin ja AKVA haisee hieman alkoholille liuetessaan niin AKVA:ssa saattaa olla polyvinyylikloridia sekä ainetta, joka veden kanssa reagoidessaan muodostaa alkoholia. Tässä tapauksessa AKVA:n liukenemisessa tapahtuu kaksi reaktiota, ensimmäisestä muodostuu alkoholia ja seuraavassa polyvinyylikloridi liukenee alkoholiin. Joku joka tietää asiasta lisää, voi kommentoida. Olisi kiva tietää onko ajatukseni lähellekään oikeata. Kysyin AKVA:n tiedoista tuotetta myyvältä yritykseltä, mutta pyynnöstäni huolimatta, en ole saanut tiedusteluuni vastausta.
Kehyksen käyttöä kokeilin eripuolin, jotta tiedän kumpi on mukavampi. Lopulta päädyin käyttämään sitä oikein päin kuten kuuluukin. Sivussa olevassa kuvassa kehys on väärinpäin.
Kalvo liukeni siis veteen, joten aina välillä huuhtelin huivia, jotta sain näkyviin tuloksen. Kun kaikki kehysalueet oli tehty, niitä oli loppujen lopuksi yhteensä 11 kappaletta, jakautuneena huivin päihin. Työn viimeistelemiseksi, pesin huvin vielä kahdesti, jotta sain kaikki kalvotahrat pois. Myös liialliset langat oli leikattava pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti